Снимка: Булфото, архивГлавният прокурор Иван Гешев коментира в профила си в Туитър

...
Снимка: Булфото, архивГлавният прокурор Иван Гешев коментира в профила си в Туитър
Коментари Харесай

Гешев: Да спрем унищожението на българската природа

Снимка: Булфото, списък

Главният прокурор Иван Гешев разяснява в профила си в Туитър инспекцията за сеч на вековна гора край Котел.

" Бетонира се морето. Сече се вековна гора в планината. Време е да спрем заличаването на неповторимата българска природа ", написа в Туитър Гешев.

Междувременно Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши незабавна инспекция, обвързвана със сеч на вековна дъбова гора край Котел, написа standartnews.com.

В осъществяване на конституционно откритите си пълномощия да следи за съблюдаване на законността (чл.127 от Конституцията), Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира по отношение на медийни изявления, по отношение на изсечена вековна гора край Котел.

По реда на чл.145, ал.1, т.3 от Закон за съдебната власт ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши незабавна инспекция, обвързвана с събитията по случая.

Информацията от инспекцията следва да бъде систематизирана в отчет с посочените констатации, позволени нарушавания, формирани административни и административно наказателни производства, както и ограничения за прекратяване на нарушаванията. Докладът би трябвало да бъде изпратен до ВАП в най-кратък период.

Бетонира се морето. Сече се вековна гора в планината. Време е да спрем заличаването на неповторимата българска природа!
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР